Konu
:
Portakallı Kalkan Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Portakallı Kalkan Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Portakallı Kalkan Tarifi
Portakallı Kalkan Tarifi
4 kalkan balığı dilimi
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 portakalın kabuğu (rendelenmiş)
2 portakalın suyu
1 limonun kabuğu (rendelenmiş)
1 limonun suyu
60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı
1 portakal (ince dilimlenmiş)
Kalkan dilimlerini yayvan bir kaba koyup, üstlerine tuz, biber, portakal kabuğu rendesi, portakal suyu, limon kabuğu rendesi ve limon suyunu serpiniz
Balıkları oda sıcaklığında 1 saat, bu marinadda bekletiniz
Izgaranızı en yüksek sıcaklıkta ısıtınız
Kalkan dilimlerini marinaddan çıkararak bir güvece diziniz
Yağı küçük küçük kesip balıkların üstüne yerleştiriniz
Güveci ızgaraya sürerek balıkların her iki yanını 5-8'er dakika, balığa çatal batırıldığında kolayca dağılana kadar, pişiriniz
Güveci ızgaradan alıp, spatulayla balakları ısıtılmış bir servis tabağına çıkarınız
Portakal dilimleriyle süsleyip servis ediniz
Not: Haşlanmış patatesle ve sebzeyle servis edilebilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul