Konu
:
Parmak Kebabı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Parmak Kebabı Tarifi
10-28-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Parmak Kebabı Tarifi
Parmak Kebabı Tarifi ( Hakkari )
Malzeme
1/2 patlıcan
1/2 kg yeşil biber
1/2 kuşbaşı et
pul biber
karabiber
salça
tuz
kızartmak için sıvı yağ
Yapılışı:
Biberler ve patlıcanlar parmak şeklinde kesilip yağda hafif kızartılır
Kağıt havlu üzerine bırakılıp fazla yağın çekilmesi beklenir
Diğer taraftan kuşbaşı etimizi kendi suyunda iyice haşlarız
iyice pişen etimizin içine arzuya göre pul ve kara bibertuz bir miktar da yağla iyice kızartırız
Bütün malzemelerimizi fırın tepsimizde harmanlarız
Yarım su bardağı sıcak suyun içinde yarım yemek kaşığı domates salçası eritilip yemeğimizin üzerine dökeriz
Daha sonra üzeri kızarana dek fırında pişiririz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul