Yalnız Mesajı Göster

Parmak Kebabı Tarifi

Eski 10-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Parmak Kebabı Tarifi



Parmak Kebabı Tarifi ( Hakkari )

Malzeme
1/2 patlıcan
1/2 kg yeşil biber
1/2 kuşbaşı et
pul biber
karabiber
salça
tuz
kızartmak için sıvı yağ

Yapılışı:
Biberler ve patlıcanlar parmak şeklinde kesilip yağda hafif kızartılır Kağıt havlu üzerine bırakılıp fazla yağın çekilmesi beklenir Diğer taraftan kuşbaşı etimizi kendi suyunda iyice haşlarıziyice pişen etimizin içine arzuya göre pul ve kara bibertuz bir miktar da yağla iyice kızartırız Bütün malzemelerimizi fırın tepsimizde harmanlarız Yarım su bardağı sıcak suyun içinde yarım yemek kaşığı domates salçası eritilip yemeğimizin üzerine dökeriz Daha sonra üzeri kızarana dek fırında pişiririz

Alıntı Yaparak Cevapla