Yalnız Mesajı Göster

Hindili Marul Bohçası Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hindili Marul Bohçası Tarifi



Hindili Marul Bohçası Tarifi

Malzemeler

300 gr hindi kuşbaşı
1 marulun dış yapraklan
1 adet havuç
1 adet patates
4-5 diş sarmısak
1 adet soğan
1/2 çorba kaşığı salça
Tuz
Karabiber Sıvı yağ

Hindili Marul Bohçası Tarifi

Marulun dış yaprakları kaynar suya atılıp 1-2 dakika bekletilerek süzgece alınır Hindi eti ve sebzeler küp doğranıp haşlanır Soğanı yemeklik doğranıp sıvı yağ ile kavrulur Kev­gir ile süzülmüş et ve sebzeler soğanın yanma alınıp hepsi bir­likte sotelenir Tuz ve karabiber serpilir Marul yaprakları artı şeklinde hazırlanır Harç bu artının tam ortasına konup marul­lar bohça şeklinde kapanır Fırın tepsisine alınır Salçalı su ha­zırlanıp içine ezilmiş sarımsaklar eklenir ve bir süre çırpılır Bu karışım bohçaların üzerine dökülür 200° fırında 30 dakika pişirilir

Alıntı Yaparak Cevapla