Konu
:
Hindili Marul Bohçası Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Hindili Marul Bohçası Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hindili Marul Bohçası Tarifi
Hindili Marul Bohçası Tarifi
Malzemeler
300 gr
hindi kuşbaşı
1 marulun dış yapraklan
1 adet havuç
1 adet patates
4-5 diş sarmısak
1 adet soğan
1/2 çorba kaşığı salça
Tuz
Karabiber Sıvı yağ
Hindili Marul Bohçası Tarifi
Marulun dış yaprakları kaynar suya atılıp 1-2 dakika bekletilerek süzgece alınır
Hindi eti ve sebzeler küp doğranıp haşlanır
Soğanı yemeklik doğranıp sıvı yağ ile kavrulur
Kevgir ile süzülmüş et ve sebzeler soğanın yanma alınıp hepsi birlikte sotelenir
Tuz ve karabiber serpilir
Marul yaprakları artı şeklinde hazırlanır
Harç bu artının tam ortasına konup marullar bohça şeklinde kapanır
Fırın tepsisine alınır
Salçalı su hazırlanıp içine ezilmiş sarımsaklar eklenir ve bir süre çırpılır
Bu karışım bohçaların üzerine dökülür
200° fırında 30 dakika pişirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul