Yalnız Mesajı Göster

Tirit ( Tavuk ) Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tirit ( Tavuk ) Tarifi



Tirit ( Tavuk ) Tarifi

Yarım kg tavuk kuşbaşı
5 adet kebapçı pidesi
1 adet soğan
4 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için:
1 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı rendelenmiş domates
1 çay kaşığı tuz

Tencereye sıvıyağ konur, tavuk ve ince kıyılmış soğan birlikte atılır 10 dakika kavrulur Üzerine tuz ve 2 su bardağı su konur Kapaklı olarak 25 dakika pişirilir Bu arada pideler fırında şöyle bir ısıtılır Sonra kare kare keserek servis tabağına yerleştirilir Sos malzemesi de bir taşım pişirilir Pidelerin üzerine önce tavuk, suyuyla beraber konur Daha sonra sos gezdirilir

Alıntı Yaparak Cevapla