Yalnız Mesajı Göster

Kaptan Paşa Usulü Kalkan Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kaptan Paşa Usulü Kalkan Tarifi



Kaptan Paşa Usulü Kalkan Tarifi

1500 gr'lık 1 kalkan balığı (1,5 cm kalınlığında dilimlenmiş)
3 çorba kaşığı rafine yağ
1 büyük soğan (ince doğranmış)
5 orta boy domates (doğranmış)
2 acı sivri biber (çekirdekleri ayıklanıp doğranmış)
1 büyük diş sarımsak (dövülmüş)
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Büyük bir tencerede, bir çorba kaşığı rafine yağı orta ateşte kızdırınız
Tencereyi ateşten alıp soğan, domates ve biberlerin yarısını dibine döşeyerek sarımsağın, kekiğin, tuzun ve biberin yarısını serpiniz
Üstüne balıkları tek bir sıra halinde diziniz Balıkları kalan sebzelerle örtüp, kalan sarımsak, kekik, tuz ve biberi serperek, kalan 2 çorba kaşığı rafine yağı üstüne gezdiriniz
Ateşi kısıp tencereyi tekrar ateşe oturtarak, 30 dakika pişirdikten sonra servis ediniz

Not: Bu hazırlanması kolay kalkan yemeğini, patates püresi ve salata ile servis edebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla