Konu
:
Halit Ergenç'ten Risotto Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Halit Ergenç'ten Risotto Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Halit Ergenç'ten Risotto Tarifi
Halit Ergenç'ten Risotto Tarifi
Malzemeler:
* Yarım kilo özel risotto pirinci
* 2 adet tavuk bulyon
* 1 adet kereviz sapı
* 1 orta boy kuru soğan
* Zeytinyağı
* 400 gr somon balığı veya isteğe bağlı olarak herhangi bir kılçıksız balık
* Yarım su bardağı beyaz şarap
Yapılışı:
İçine 2 adet tavuk bulyon atılan 1 litre su kaynatılır
1 kerevizin sapı ve soğan ince ince kıyılır, zeytinyağıyla kenarı yüksek pilav tenceresinde kavrularak yumuşatılır
Ardından pirinç eklenir
Pirinç, saydam bir renk alıncaya kadar iyice karıştırılır
Bu işlemin ardından bulyon ve şarap azar azar eklenir
Her defasında bir kepçe kadar dökülür
Somon ince ince doğranır
Suyun 3/2'si kullanıldıktan sonra, doğranmış balık pirincin içine atılır
Geri kalan su da eklenerek risotto karıştırılır
Suyu az gelirse sıcak su eklenebilir
Kıvamı ne sulu ne de kuru olmalıdır
Servis için risotto tabağa alındıktan sonra üzerine sızma zeytinyağı gezdirilir ve limon sıkılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul