Yalnız Mesajı Göster

Halit Ergenç'ten Risotto Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Halit Ergenç'ten Risotto Tarifi



Halit Ergenç'ten Risotto Tarifi

Malzemeler:

* Yarım kilo özel risotto pirinci

* 2 adet tavuk bulyon

* 1 adet kereviz sapı

* 1 orta boy kuru soğan

* Zeytinyağı

* 400 gr somon balığı veya isteğe bağlı olarak herhangi bir kılçıksız balık

* Yarım su bardağı beyaz şarap

Yapılışı:
İçine 2 adet tavuk bulyon atılan 1 litre su kaynatılır 1 kerevizin sapı ve soğan ince ince kıyılır, zeytinyağıyla kenarı yüksek pilav tenceresinde kavrularak yumuşatılır

Ardından pirinç eklenir Pirinç, saydam bir renk alıncaya kadar iyice karıştırılır Bu işlemin ardından bulyon ve şarap azar azar eklenir Her defasında bir kepçe kadar dökülür Somon ince ince doğranır Suyun 3/2'si kullanıldıktan sonra, doğranmış balık pirincin içine atılır Geri kalan su da eklenerek risotto karıştırılır Suyu az gelirse sıcak su eklenebilir Kıvamı ne sulu ne de kuru olmalıdır Servis için risotto tabağa alındıktan sonra üzerine sızma zeytinyağı gezdirilir ve limon sıkılır




Alıntı Yaparak Cevapla