Konu
:
Arpa Şehriyeli Kuzu Kızartma Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Arpa Şehriyeli Kuzu Kızartma Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Arpa Şehriyeli Kuzu Kızartma Tarifi
Arpa Şehriyeli Kuzu Kızartma Tarifi
MALZEMESİ:
1 kg
kuzu
eti (Parçalar halinde, kemikli doğranmış)
1/2 kg
arpa şehriye (1 paket)
150 gr, SANA yağı
1/2 kg
domates
3 adet dolmalık
biber
2 baş kuru
soğan
(ince kuşbaşı doğranmış)
1 çorba kaşığı tuz
100 gr
kaşar
peynir
i (rende)
5 su bardağı su
Büyük bir tencere içerisine suyu koyup kaynatın, içerisine tuz ilave edip arpa şehriyeleri 10 dakika kaynatıp
hafif
soğuduktan sonra süzgeçten süzdürün
Diğer bir tencere içerisine
kuzu
etlerini koyup, doğranmış kuru
soğan
ile beraber 5
dakika
orta hararetli ateşte çevirin
Domates ve dolmalık
biber
leri ilave edin
15 dakika sonra bir bardak
su
koyun
, az tuz ile kaynamaya bırakın
Takriben
40
dakika kaynatıp pişmesini kontrol edin
Arpa şehriyeleri SANA ile tencerede sote edip, servis edeceğiniz kaba
koyun
; arpa şehriyelerinin ortasına
kuzu
etlerini yerleştirip, sosunu süzdürerek arpa şehriyelerinin üzerine gezdirin
Rendelenmiş kaşar
peynir
ini serpiştirip, 5 dakika fırına
koyun
ve sıcak servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul