Konu
:
Asma Yaprağında Tavada Sardalye Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Asma Yaprağında Tavada Sardalye Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Asma Yaprağında Tavada Sardalye Tarifi
Asma Yaprağında Tavada Sardalye Tarifi
Malzemeler
1 kg
Sardalye
Balıkların adedinde asma yaprağı
2 limon suyu
1 çay bardağı zeytinyağı
tuz
karabiber
Yapılışı
Balıklar iyice temizlenir, pulları kazınıp yıkanır
Sularının süzülmesi için kevgire alınır
Diğer tarafta, limonsuyu, tuz, karabiber, pul biber, zeytinyağı hepsi karıştırılarak süzülmüş balıklar ile harmanlanır ve bu sosu iyice çekmesi için beklenir
Diğer yanda asma yaprakları kaynar suda bekletilip sapları kopartılır
Masada yayılan yaprakların içine balıklar koyularak kuyrukları dışarıda kalacak şekilde tek tek sarılır
Kalan sos yapraklara sarılmış balıkların üzerine dökülür
Hazırlanan balıklar folyo kâğıdına dizilir
Üzeri katlanarak düzleştirilir
Kâğıdı ile birlikte teflon tavanın ağzına kapak kapatılarak pişirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul