Yalnız Mesajı Göster

Acılı Tavuk Ve Pirinç Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Acılı Tavuk Ve Pirinç Tarifi



ACILI TAVUK VE PİRİNÇ

Malzemesi
2 su bardağı haşlanmış pirinç
2 çorba kaşığı soya yağı
4 adet tavuk göğsü (temizlenmiş)
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı kesilmiş kereviz
1/2 su bardağı kesilmiş soğan
1/4 su bardağı taze maydanoz
Yarım kilo taze domates (kabukları soyulmuş ve küp şeklinde doğranmış)
1/4 veya 1/2 çay kaşığı kırmızı biber
200 gr Tamek Acılı Ketçap

Bir tencerede yağı kızdırıp tavuk göğüslerini kızartın Etler pişince bir kenara alın Ayrı bir tavada yağı kızdırıp unu esmerleşene kadar kavurun, kereviz, soğan ve maydanozu ilave edip 15 dakika daha kavurun İçine domates, biber, katkısız acılı ketçap ve kızarmış olan tavuk etlerini ilave edip 5-10 dakika kadar daha kavurun Sıcak pilav üzerinde servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla