Yalnız Mesajı Göster

Susamlı Ve Dere Otlu Bezelye Sotesi Piliç Şiş Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Susamlı Ve Dere Otlu Bezelye Sotesi Piliç Şiş Tarifi



Susamlı Ve Dere Otlu Bezelye Sotesi Piliç Şiş Tarifi

1 paket Feast Bezelye
4 yemek kaşığı Feast Küp Soğan
2 yemek kaşığı riviera zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
(isteğe bağlı olarak zeytinyağı kullanılabilir) 2 yemek kaşığı susam
1 demet doğranmış dereotu
1 kahve kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Piliç tikka için;
4 adet piliç göğüs eti
1 yemek kaşığı yoğurt
4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı zerdeçal
4 yemek kaşığı süt
1 kahve kaşığı bal

Riviera zeytinyağını bir tavaya koyun ve içine susamları ekleyin
Susamlar kızardığında tereyağını ve soğanı ekleyin Soğanları hafif pembeleştirin ve bezelyeyi ekleyin
Bir süre soteleyin, bezelyelerin pişmesini sağlayın
Doğranmış dereotu, tuz ve karabiber ile lezzetlendirin
Piliç tikkaları hazırlamak için göğüs etlerini iri küpler halinde 1,5 cmx1,5 cmlik hazırlayın
Diğer malzemeleri ekleyerek harmanlayın
Tahta şişlere 5er adet takın
Fırını 220˚ C ısıtın ve şişler renk alıncaya kadar yaklaşık 10 dakika pişirin

Servis Önerisi: Piliç tikkaları hazırladığınız bezelye sotesi ile servis edebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla