Konu
:
Beğendili Tavuk Hünkar Beğendi Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Beğendili Tavuk Hünkar Beğendi Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Beğendili Tavuk Hünkar Beğendi Tarifi
Beğendili Tavuk Hünkar Beğendi Tarifi
2 yemek kaşığı un
2 adet soğan
2 yemek kaşığı salça
1 su bardağı süt
1 su bardağı limon suyu
Aldığı kadar karabiber
2 su bardağı sıcak su
3 yemek kaşığı sana yağı
Aldığı kadar tuz
1 Kg çekirdeksiz patlıcan
1 adet piliç
2 adet kaşar peyniri rendesi
Patlıcanları ateşte közleyip kabuklarını soyun ve limonlu suya koyun
2 yemek kaşığı Sana yağında soğanları kavurun
İyice kavrulduktan sonra salça, bir bardak sıcak su, tuz ve karabiberi koyup pişmeye bırakın
Patlıcanları sıkarak sudan çıkarın ve kesme tahtasında ince ince kıyıp bir kaba alın ve çatalla iyice karıştırıp ezin
Tencerede bir yemek kaşığı Sana yağını eritip 2 yemek kaşığı un ekleyip kavurun
Un kokusu çıkınca patlıcanları ilave edip karıştırın
Patlıcanların közlenmiş kokusu duyuluncaya kadar karıştırmayı sürdürün ve sırayla süt ve su ilave edip karıştırın
Tuz-karabiberi koyduktan sonra krema kıvamına gelene kadar çırpın
İndirmeden önce kaşar rendesi koyup tekrar karıştırın
Tavuğu bütün olarak haşlayın
Haşlanmış tavuğu hazırladığınız salçalı sosa bulayın
Bir yemek tabağına önce patlıcan beğendiyi, üzerine de salçalı tavuğu koyup, sıcak olarak servis yapın
Not: Közlenmiş patlıcanları ayıkladıktan sonra kararmamaları için limonlu suda bekletin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul