10-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tahinli Piyaz Tarifi
Tahinli Piyaz
1,5 Su bardağı kuru fasulye
1 Çay bardağı tahin
4 Diş sarımsak
3 Çorba kaşığı limon suyu
2 Çorba kaşığı zeytinyağı
1 Tatlı kaşığı kimyon
1 Tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 Tatlı kaşığı tuz
# Bir akşam önceden kuru fasulye ayıklanır, yıkanır, üzerine 5 su bardağı konarak ıslatılır
# Ertesi günü, ıslatma suyu ile birlikte yumuşayana kadar haşlanır
# Bu arada çukur bir kaba tahin, zeytinyağı, limon suyu, dövülmüş sarımsak, kimyon, tuz ve kırmızı pul biber konur, çatal ya da el çırpıcısıyla pürüzsüz bir hal alana kadar çırpılır
# Haşlanan fasulyenin suyu süzülür Soğuması için düz bir tabağa aktarılır
# Soğuyan kuru fasulyelerin üzerine hazırlanan tahinli karışım gezdirilir, üzerine arzuya göre kırmızı pul biber, maydanoz yaprakları serpilir, süslenir
# Tahinli piyaz hazırlandıktan sonra 2 saat bekletilirse daha lezzetli olur
Not: Tahinli piyaz Antalya bölgesine ait değişik bir lezzettir
|
|
|