Konu
:
Hamurlu Rosto Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Hamurlu Rosto Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hamurlu Rosto Tarifi
Hamurlu Rosto Tarifi
4 kişilik Malzemesi
Rosto için:
800 gr kıyma
1
soğan
3 dilim bayat ekmek içi
1 diş
sarımsak
1
yumurta
1
domates
1
5 su bardağı rendelenmiş
Kaşar
peynir
i
Tuz
Karabiber
Hamur için:
3 su bardağı un
20 gr yaş maya
1 çay kaşığı tozşeker
1 su bardağı ılık
süt
1
yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
Üzeri için:
1
yumurta
sarısı
Hamuru hazırlamak için; maya ve tozşekeri 1 bardak ılık
süt
te eritip kabarıncaya kadar bekletin
Unu derin bir kaba alın
Mayalı karışım,
yumurta
ve sıvıyağı ilave edip kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayın
Üzerini nemli bezle örtüp 30 dakika mayalanmaya bırakın
Ekmek içini ıslatıp sıkın
Soğan ve sarımsağı soyup kıyın
Domatesi soyun ve çekirdeklerini çıkarıp küp küp doğrayın
Kıymaya, ekmek içi,
yumurta
,
domates
,
soğan
,
sarımsak
, kaşar
peynir
i, tuz ve karabiber ekleyip yoğurun
Köfte harcını somun ekmek şekline getirip yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 40-45 dakika pişirin
Hamuru dikdörtgen şeklinde açıp ortasına köfteyi yerleştirin ve paket gibi sarın
Yağlanmış tepsiye birleşme kenarı alta gelecek şekilde yerleştirip üzerine
yumurta
sarısı sürün
Sıcak fırında 15-20 dakika daha pişirin
Dilimleyip sıcak ya da ılık olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul