Konu
:
Bezelye Soslu Pirzola Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Bezelye Soslu Pirzola Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bezelye Soslu Pirzola Tarifi
Bezelye Soslu Pirzola Tarifi
Malzemeler:
1 su bardağı Feast Bezelye
1 su bardağı Feast Küp Soğan
6 adet kuzu pirzola
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1-2 su bardağı et suyu ya da 1-2 adet bulyon
1 tutam toz şeker
1 yemek kaşığı tuz
1 tutam karabiber
Hazırlanışı:
Kuzu pirzolalarını yüksek ateşte, önlü arkalı yarı kıvamda biraz tuz atarak pişiriyoruz
Feast Küp Soğanları çözülmesini beklemeden 1
yemek
kaşığı tereyağı ve 2 yemek kaşığı sıvı yağda çeviriyoruz
Soğanlar yumuşamaya başlayıp hafif şeffaflaştığında 1 tutam şeker katıp karamelize olmasını sağlıyoruz
Üzerine evde hazırlanmış 1-2 su bardağı et suyu ekliyoruz, yoksa isteğe göre 1-2 et bulyonu sıcak suda eritip soğanların üzerine ekliyoruz
Üzerine Feast Bezelyeyi ekliyoruz
Yarı kıvamda pişiriyoruz
Borcamın içine sosumuzu döküyoruz
Üzerine yarı kıvamda pişirmiş olduğumuz pirzolaları diziyoruz
Üzerine karabiber ekiyoruz
Kabımızı alüminyum folyoyla kaplayıp fırına koyuyoruz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul