Konu
:
Bademli Hindi Sote Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Bademli Hindi Sote Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bademli Hindi Sote Tarifi
Bademli Hindi Sote Tarifi
malzemeler
1/2 kg
hindi veya tavuk bifteği (but tarafından)
1 orta boy havuç
2 orta boy salçalık kırmızıbiber
50 gr
badem
1/2 su bardağı sıvı yağ (sebzeler için)
1/4 çay bardağı sıvı yağ (etler için)
tuz
karabiber
Terbiye (marine) için:
1/2 orta boy pırasa
1 portakal suyu
3 çorba kaşığı soya sosu
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1/2 tatlı kaşığı zencefil
1 tatlı kaşığı şeker
200 gr kaşar veya dil peyniri
tuz
Hindi bifteklerini ince uzun (jülyen) doğrayalım
Marine etmek için, bir kabın içine portakal suyunu, soya sosunu, zeytinyağını, zencefili, şekeri, tuzu ve çok ince doğranmış pırasaları ekleyip karıştıralım
İçine etleri ekleyip arada bir karıştırarak buzdolabında 4-5 saat bekletelim
Bu arada bademleri sıcak suda 5 dk
bekletip kabuklarını soyalım
Tavaya sıvı yağı alıp kızdıralım, bademleri ekleyerek hafifçe renk alana dek kavuralım ve delikli kepçeyle alalım
Aynı yağda kibrit çöpü inceliğinde doğranmış kırmızıbiberleri hafifçe diri kalacak şekilde kavurup delikli kepçeyle alalım
Kibrit çöpü inceliğinde doğranmış havuçları kavurup delikli kepçe ile alalım
Etleri marinattan çıkarıp iyice süzelim
Bir tavaya sıvı yağı alıp etleri ekleyelim
Arada bir karıştırarak etler suyunu bırakıp çekene dek kavuralım
Tuzu ve karabiberi ekleyip 2-3 dk
daha karıştırarak kavuralım, delikli kepçeyle servis tabağına alalım
İçine sotelenmiş sebzeleri ve kavrulmuş bademleri ekleyip karıştırarak, fırın kabına yayalım üzerine kaşar veya dil peyniri rendesi serpip 10 dk kadar fırınlayarak servis yapalım
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul