Konu
:
Kabak İmambayıldı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kabak İmambayıldı Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kabak İmambayıldı Tarifi
Kabak İmambayıldı Tarifi 1
Malzeme:
1 kilo sakız kabağı
2 baş sarmısak
2 baş
soğan
2 tane taze
soğan
Dereotu
Maydanoz
2
domates
1 tatlı kaşığı tuz
Arzuya göre kara
biber
1 çorba kaşığı toz şeker
1 su bardağı zeytinyağı
Yapılışı:
Ka
bakla
r
kaz
ınır
Bol suda yıkanır
Birer uçları açılmadan diğer uçlarından dörde bölünerek yarılır
Soğanlar ortadan kesilip halka halka doğranır
Yeşil
soğan
lar da doğranıp buna iki baş diş diş ayıklanmış olan sarmısak da katılıp tuz ile güzelce ovalanır
Orta boy iki
domates
doğranıp hazırlanan bu harca ilave edilir
Yarılmış olan
kabak
ların aralarına bu harç kâfi miktarda doldurularak, bir tencereye dizilir
Üzerlerine bir çorba kaşığı şeker de serpilir ve bir tutam da tuz atılır
Bundan sonra tencereye bir bardak su ve bir bardak zeytinyağı ilâve edilir ve
kabak
ların üzerine de içlerindeki malzemeler dağılmasın diye bir kapak veya bir tabak kapatılır
Tencere ateşe konur
Bir müddet hızlı ateşte ve sonra hafif ateşte suyu çekene kadar pişirilir
Piştikten sonra tabak alınır,
kabak
ların üzerine dereotu ve maydanoz ince kıyılarak doğranır ve tencerenin kapağı kapatılır
Kapatmadan evvel yarım
limon
dan az
limon
sıkılır ise çok leziz olur
Yemek iyice soğuduktan sonra
kabak
lar dikkatle tabağa alınıp servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul