Konu
:
Kabak İmambayıldı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kabak İmambayıldı Tarifi
10-28-2012
#
3
Prof. Dr. Sinsi
Kabak İmambayıldı Tarifi
Kabak İmambayıldı Tarifi 3
6 iri
kabak
3 Orta boy
soğan
1 Tatlı kaşığı tuz
3 Orta boy
domates
1 Çay kaşığı şeker
1 Çay bardağı zeytinyağı
1 Baş
sarımsak
kabak
ları
kaz
ıyıp, yıkayıp, saplarını kesiniz
Bıçağın ucu ile ortasını boydan boya çok ince oyunuz
Kalın kısımlarının çabuk pişmesi için, içinden bıçakla çiziniz
Soğanı yarım halka şeklinde incecik doğrayarak bir kâseye
koyun
uz kabukları soyulmuş ve
fındık
büyüklüğünde doğranmış
domates
, ince kıyılmış
sarımsak
, zeytinyağı, tuz ve şekeri
soğan
a ilave edip karıştırınız
Ka
bakla
rın ortasını açıp hazırlanan karışımı sıkıca doldurunuz
Üzerlerine
domates
dilimi yerleştiriniz
Tepsi veya tencereye dizip üzerine 2 su bardağı kaynar su ve biraz tuz koyarak ağzını kapatınız
Hafif hararetli ısıda yumuşayıncaya kadar 35-40 dakika pişiriniz
Servis tabağına yerleştirip, üzerine suyunu gezdiriniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul