Yalnız Mesajı Göster

Kabak İmambayıldı Tarifi

Eski 10-28-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kabak İmambayıldı Tarifi



Kabak İmambayıldı Tarifi 3

6 iri kabak
3 Orta boy soğan
1 Tatlı kaşığı tuz
3 Orta boy domates
1 Çay kaşığı şeker
1 Çay bardağı zeytinyağı
1 Baş sarımsakkabakları kazıyıp, yıkayıp, saplarını kesiniz Bıçağın ucu ile ortasını boydan boya çok ince oyunuz Kalın kısımlarının çabuk pişmesi için, içinden bıçakla çiziniz
Soğanı yarım halka şeklinde incecik doğrayarak bir kâseye koyunuz kabukları soyulmuş ve fındık büyüklüğünde doğranmış domates, ince kıyılmış sarımsak, zeytinyağı, tuz ve şekeri soğana ilave edip karıştırınız
Kabakların ortasını açıp hazırlanan karışımı sıkıca doldurunuz Üzerlerine domates dilimi yerleştiriniz Tepsi veya tencereye dizip üzerine 2 su bardağı kaynar su ve biraz tuz koyarak ağzını kapatınız Hafif hararetli ısıda yumuşayıncaya kadar 35-40 dakika pişiriniz Servis tabağına yerleştirip, üzerine suyunu gezdiriniz

Alıntı Yaparak Cevapla