Konu
:
Yufkalı Saç Kebabı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Yufkalı Saç Kebabı Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yufkalı Saç Kebabı Tarifi
Yufkalı Saç Kebabı Tarifi
Malzemeler
Yarım demet kıyılmış dereotu
1 su bardağı sıcak su
1 su bardağı soguk su
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tarçın
1 kg koyun butundan orta yağlı kuşbaşı et
1 tatlı kaşığı kekik
2 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
4 adet küp küp doğranmış domates
4 adet doğranmış soğan
5 adet halka doğranmış sivri biber
Yarım kg un
Yeteri kadar tuz, kırmızı biber, karabiber
Yapılışı
Saça veya tavaya eti, yağı ve soğanı koyup etler suyunu çekinceye kadar pişirin
Sivri biberleri ekleyip biraz karıştırdıktan sonra domatesleri ilave ederek biraz daha karıştırın
Sıcak suyu, baharatları ve dereotunu ekleyip kaynamaya bırakın
Kapağını kapatarak servise sunmadan önce 10 dakika dinlendirin
Un, su ve tuzu iyice çırpın, yarım saat dinlendirin
Saçı biraz tereyağla yağladıktan sonra, bir kepçe bulamaçtan saça dökün
Tavayı sallayarak bulamacı yayın
Altını üstünü pişirip servis tabagına alın
Yu
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul