Konu
:
Portakallı Kuzu Kol Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Portakallı Kuzu Kol Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Portakallı Kuzu Kol Tarifi
PORTAKALLI KUZU KOL
Malzemesi
4 yemek kaşığı Tamek Salçacık
2 adet kırmızı
soğan
1 adet
kereviz
2 adet
portakal
1 adet
kuzu
kol (temizlenmiş)
3 yemek kaşığı sıvı yağ
3 adet karanfil
3 adet defne yaprağı
30 gr
margarin
Tuz
Kara
biber
Soğanları soyup, ikiye bölüp piyazlık doğrayın
Kerevizi kıyın
Portakalları
elma
gibi derince soyun
Bıçakla zarların arasından keserek dilimleyin
Suyunu bir kapta toplayın
Eti tuzlayıp, kara
biber
leyin
Sıvı yağda her tarafını güzelce kızartın
Soğan ve
kereviz
leri katıp bir dk
daha beraber kavurun
Karanfil ve defne yaprağını katın
Tamek Salçacık ve 2 su bardağı
sıcak
su ilave edin
Tuz ve kara
biber
le tatlandırın
170° ısıttığınız fırının alttan ikinci rafında ağzı açık olarak 1 saat 45 dk
pişirin
1,5 saat sonra etin üzerine margarin sürün
Pişirme süresinin sonunda eti fırından çıkartın
Servis kabına alıp sosunu ocakta bir taşım kaynatın
Portakal suyu ve
portakal
dilimlerini sosa katın
Hafifçe ısıtıp tuz ve kara
biber
ile tatlandırın
Etle birlikte servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul