Yalnız Mesajı Göster

Portakallı Kuzu Kol Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Portakallı Kuzu Kol Tarifi



PORTAKALLI KUZU KOL

Malzemesi
4 yemek kaşığı Tamek Salçacık
2 adet kırmızı soğan
1 adet kereviz
2 adet portakal
1 adet kuzu kol (temizlenmiş)
3 yemek kaşığı sıvı yağ
3 adet karanfil
3 adet defne yaprağı
30 gr margarin
Tuz
Karabiber

Soğanları soyup, ikiye bölüp piyazlık doğrayın Kerevizi kıyın Portakalları elma gibi derince soyun Bıçakla zarların arasından keserek dilimleyin Suyunu bir kapta toplayın
Eti tuzlayıp, karabiberleyin Sıvı yağda her tarafını güzelce kızartın Soğan ve kerevizleri katıp bir dk daha beraber kavurun Karanfil ve defne yaprağını katın Tamek Salçacık ve 2 su bardağı sıcak su ilave edin Tuz ve karabiberle tatlandırın 170° ısıttığınız fırının alttan ikinci rafında ağzı açık olarak 1 saat 45 dk pişirin 1,5 saat sonra etin üzerine margarin sürün
Pişirme süresinin sonunda eti fırından çıkartın Servis kabına alıp sosunu ocakta bir taşım kaynatın Portakal suyu ve portakal dilimlerini sosa katın Hafifçe ısıtıp tuz ve karabiber ile tatlandırın Etle birlikte servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla