Konu
:
Damla Sakızlı Dana Kapama Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Damla Sakızlı Dana Kapama Tarifi
10-28-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Damla Sakızlı Dana Kapama Tarifi
Damla Sakızlı Sütlü Dana Kapama Tarifi
Malzemeler:
- ½ kg
süt
dana
parça
- 2 yemek kaşığı Luna margarin
- 10 adet arpacık
soğan
- 2 diş
sarımsak
- 1 yemek kaşığı un
- 5 su bardağı ılık su
- 1 çay kaşığı tuz
- ½ çay kaşığı damla sakızı
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 2 adet
havuç
- 2 adet
patates
- 1 adet
kereviz
- 1 adet marul
- 1 demet
pazı
- 1 demet dereotu
- 1 demet maydanoz
Hazırlanışı:
Arpacık
soğan
ve
sarımsak
lar eritilen Luna margarin ile kavrulmaya başlanır
Et ilave edildikten sonra bıraktığı suyunu çekene kadar pişirilir
Un etlerin üzerine yavaş yavaş ilave edilir ve topaklanmaması için sürekli karıştırılır
Ardından ılık su ilave edilir
Orta dereceli ateşte bir buçuk saat pişirilir
Etler yumuşayana başladıktan sonra tuz, şeker ve damla sakızı ilave edilir
Havuçların kabukları soyulup jülyen doğranır
Kerevizin sap kısmı kesilerek kabukları soyulur ve parmak kalınlığında doğranarak
limon
lu suda bekletilir
Patateste soyulup aynı şekil doğrandıktan sonra suda bekletilir
Yeşillikler de yıkanıp ayıklandıktan sonra tüm malzemeler tencere içerisine konarak kapağı kapalı olarak pişirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul