Yalnız Mesajı Göster

Kuzu Etli Türlü Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuzu Etli Türlü Tarifi



KUZU ETLİ TÜRLÜ

Malzemesi
3 yemek kaşığı Tamek Salçacık
400 gr kırmızı soğan
1 kg kuzu şiş
4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet kereviz
1 adet pırasa
250 gr arpacık soğan
2 yemek kaşığı nişasta
300 gr bebe havucu
400 gr yer elma
2 yemek kaşığı toz şeker
125 gr bezelye (iç)
50 gr margarin
Kekik
Maydanoz
Tuz
Karabiber

Kırmızı soğanları yıkayıp kıyın Kuzu etini tuzlayıp, karabiberleyin Kızgın sıvı yağda her tarafını kavurun Kereviz ve pırasayı küçük küçük doğrayın Kıydığınız soğanlar ve Tamek Salçacık ile birlikte etlere katıp kavurmaya devam edin ½ su bardağı su ve kekik ilave edip hafif ateşte 30 dk pişirin Diğer tarafta arpacık soğanları soyun Havuç ve yer elmasını saplarını koparmadan soyun Etleri tencereden çıkartın Tencerede kalan sebzeleri blendırdan geçirin, bir taşım kaynatın Nişastayı soğuk suda eritip sosa katın, etleri ilave edip kısık ateşte 10 dk pişirin
Diğer tarafta arpacık soğanları margarinle kavurun Toz şeker ve 3 yemek kaşığı su ilave edin Ağzı kapalı olarak 6 dk pişirin Havuç, bezelye ve yer elmasını katıp tuzlayın 15 dk sonra ateşten alın Soslu eti servis tabağına alın, üstüne sebzeleri koyup maydanoz ile süsleyin

Alıntı Yaparak Cevapla