Konu
:
Dana Etli Yahni Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Dana Etli Yahni Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Dana Etli Yahni Tarifi
Dana Etli Yahni Tarifi
Malzemeler:
- 200 gr kuşbaşı
dana
bonfile
- 3 yemek kaşığı Luna margarin
- 1 adet kuru
soğan
- 1 adet
havuç
- 2 diş
sarımsak
- 2 çay kaşığı toz kırmızı
biber
- ½ çay kaşığı tarçın
- 1 su bardağı et suyu
- ½ çay bardağı kuru
üzüm
- 1 su bardağı haşlanmış
nohut
- 1 tatlı kaşığı toz kişniş
Hazırlanışı:
Luna margarinin yarısı tencerede eritildikten sonra tuz ve karabiberle tatlandırılan bonfile orta dereceli ateşte pişirilir
Et pişme rengini aldıktan sonra bir tabağa ayrılır
Küp şeklinde doğranan
soğan
,
havuç
ve
sarımsak
kalan Luna margarin ile sebzeler yumuşayana kadar 10 dakika kadar kavrulur
Baharatları da eklendikten sonra kısa bir süre daha pişirilir ve et suyu, kuru
üzüm
,
nohut
ve kişniş eklenir
Karışım koyu bir kıvam
kaz
andıktan sonra bonfile ve
limon
kabuğu rendeside ilave edildikte sonra 2- 3 dakika daha pişirilerek sıcak olarak servis edilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul