Konu
:
Hamsi Tava (Trabzon) Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Hamsi Tava (Trabzon) Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hamsi Tava (Trabzon) Tarifi
Hamsi Tava (Trabzon) Tarifi
40 adet hamsi
100 gr
mısır unu
1 kahve fincanı sıvıyağ
2 çay kaşığı tuz
Hamsiler ayıklanıp kafaları kopartılıp yıkanır
Bir gazet kağıdı üzerinde 100 gr
mısır unu ve 2 çay kaşığı tuz boşaltılıp karıştırılır
Özenler hamsiler 2-3'er una yatırılır, bulanır
1 fincan yağ tavada ısıtıldıktan sonra hamsiler başları kenarda kurukları tavanın ortasına gelecek şekilde yanyana ve sık sık daire oluşturacak şekilde dizilir, üzerine düz bir kapak kapatılarak 10 dakika kısık ateşte pişirilir
Kapak yardımıyla hamsiler blok halinde ters çevrilir, diğer tarafta piştikten sonra ateşten alınarak servise sunulur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul