Konu
:
Hünkarbeğendi Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Hünkarbeğendi Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hünkarbeğendi Tarifi
Hünkarbeğendi Tarifi
Malzemeler
:
- 1 kg
patlıcan
- 500 gr
kuşbaşı
kuzu
eti
- 2 adet
soğan
- 2 adet
domates
- 2 diş
sarımsak
- 2 adet tane karabiber
- 1 adet defne yaprağı
- 1 çay kaşığı nane
- 1 çay kaşığı muskat
- ½
limon
un suyu
- 2,5 çorba kaşığı Luna margarin
- 1 çorba kaşığı un
- 1 su bardağı
süt
- Yeteri kadar tuz
Hazırlanışı
:
Patlıcanlar ateşte közlenir, ayıklanır ve
limon
lu suda bekletilir
Daha sonra sudan çıkarılır ve bir tahta üzerinde kıyılır
Tencereye 1,5 çorba kaşığı Luna, un konur hafifçe kavrulur ve
patlıcan
lar ilave edilir
Ezerek kısık ateşte pişirilir
Ayrı bir tencerede küçük küpler halinde doğradığımız
soğan
ve
sarımsak
1 çorba kaşığı Luna ile kavrulur
Daha sonra kuşbaşı doğradığımız etler ilave edilir ve etlerin rengi dönünceye kadar kavrulur
Küçük küçük doğradığımız
domates
ler, nane, karabiber ve defne yaprağı ete ilave edilir
Üzerini geçecek kadar su eklenerek, etler yumuşayıp suyunu tamamen çekinceye kadar pişirilir
Beğendi tuz ve muskatla tatlandırılır
Beğendi servis tabağına alınır, ortası kaşık ile yuvarlak açılır ve et konur, sıcak olarak servis edilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul