10-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hakiki Mersin Tantunisi Nasıl Yapılır?
Hakiki Mersin Tantunisi Nasıl yapılır?
Tantuni Tarifi:
Tantuni Malzemeler:
1 kilo et: (etler kuşbaşı olursa eğer, tavla zarı büyüklük ve şeklinde doğranması daha kolay olacaktır )
1 tane kuru soğan
3 tane yeşil soğan (yeşil soğan, Mersin’de daha çok taze soğan olarak anılmaktadır)
1 yemek kaşığı margarin (yemek kaşığı, çorba kaşığı olarak düşünülmelidir)
2 tane domates
1 yemek kaşığı pul biber ya da toz biber
1 tatlı kaşığı tuz
Tantuni Yapılışı:
Etleri öncelikle, tavla zarı büyüklüğünde doğrayarak yıkayın Yıkadıktan sonra süzdürdüğünüz etlerinizi, margarin ile birleştirerek saca koyup kavurmaya başlayın Etler önce suyunu bırakacak; sonrasında ise, bıraktığı suyu geri çekecektir Suyunu çektikten sonra kavrulmaya başlayan eti, sürekli olarak karıştırın Kavrulduğundan emin olduğunuz etlerinize toz biber ya da pul biberinizi de ekleyerek etleri ocaktan alın; başka bir kaba aktarın Aynı sac içerisinde ise, soğan, yeşil biber ve domatesleri kavurun, 5 dakika karıştırarak kavurduğunuz bu malzemelerin içerisine, az önce ocaktan aldığınız etleri yeniden ekleyin Etler ile karıştırdığınız, soğan domates ve biberi, lavaş ekmek ya da pide ekmek içerisine sararak, sofralarınıza götürebilirsiniz
|
|
|