Yalnız Mesajı Göster

Patatesli Beğendi Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patatesli Beğendi Tarifi



Patatesli Beğendi Tarifi

1 kg patates

4 çorba kaşığı tereyağı

1 adet soğan

500 gr kuşbaşı kuzu eti

4 adet sivri biber

1 çorba kaşığı salça

1 çay kaşığı limon suyu

1 tatlı kaşığı un

1 su bardağı sıcak su

15 su bardağı süt

Bir tutam rendelenmiş muskat

100 gr rendenmiş kaşar peyniri

Tuz

Karabiber

Doğranmış soğanı, bir çorba kaşığı tereyağında kavurun Üzerine eti koyup, suyunu salıp çekene kadar pişirin İnce doğranmış sivri biberi ilave edin Biber kavrulunca salça, limon suyu ve unu ekleyip bir dakika daha kavurun Üzerine su, tuz ve karabiberi ekleyip et yumuşayana kadar pişirin Patatesleri haşlayıp ezin Ilık süt, rendelenmiş muskat, kalan tereyağı, tuz ve karabiberi ekleyin Boza kıvamına gelince, kaşar peyniri ilave edin ve eriyince ocaktan alın Etle servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla