Konu
:
Sebzeli Piliç Güveci Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Sebzeli Piliç Güveci Tarifi
10-28-2012
#
3
Prof. Dr. Sinsi
Sebzeli Piliç Güveci Tarifi
Sebzeli Piliç Güveci Tarifi
MALZEMESİ (4 kişilik)
1 piliç (800 gramlık)
2 çorba kaşığı margarin
2 ufak patlıcan
100'er gram taze fasulye, bamya, kabak
2 dolmalık biber
2 orta boy domates
8 küçüksoğan
2,5 bardak su
tuz
Sebzeler yıkanır, ayıklanır doğranır, soğanlar ayıklanıp dörde bölünür, domatesler küçük küçük doğranır
Yağ bir tencerede kızdırılır, domatesin dışındaki sebzeler birkaç dakika kızgın yağda çevrilir
Süzülerek çıkarıldıktan sonra aynı yağda pilçde bütün olarak kızartılır
Ardından kaynar su konarak 45 dakika kaynatılır
Daha sonra kemikleri ayrılır
Sebzeler bir güvece ya da tencereye konur, pilicin etleri ve domatesler üzerine yerleştirilir
Tuz ve su konup fırına verilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul