Konu
:
Fırında Patatesli Balık Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Fırında Patatesli Balık Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fırında Patatesli Balık Tarifi
Fırında Patatesli Balık Tarifi
Malzeme: (4 Kişilik)
1/2 kg beyaz etli balık
3 adet patates (irice)
3 adet yumurta
½ su bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı galeta unu
100 gr
Kaşar peyniri
karabiber
tuz
Yapılışı:
Balıkları temizleyip başlarını ayırdıktan sonra fileto tarzında ikiye ayırınız ve kuyruklarını kesip atınız (Bu işlemi balıkları alırken balıkçınıza da yaptırabilirsiniz)
Balık filetolarını yanmazda tavada, iki çorba kaşığı tereyağ ilave ederek derileri hafifçe kahverengileşinceye kadar kızartınız
Kızarmış balıkları soğumaya bırakınız
Bilahare deri ve kılçıklarını ayıklayıp beyaz etleri küçük parçalara ayırınız
Patatesleri soyup küçük parçalar halinde (kesme şeker büyüklüğünde) doğrayınız ve tavada kızartınız
Kızarmış patateslerin üstüne karabiber ve tuz ilave serpiniz
Yumurtaları patateslerin üzerine kırıp unu ilave ediniz ve iyice karıştırınız
Pyrex kap veya tepsiyi yağlayınız ve üstüne galeta unu serpiniz ve balık etlerini üzerine yerleştiriniz
Karışımı tepsideki balıkların üstğüne dökünüz
1500C fırında 25 ila 30 dakika pişiriniz
Çıkarıp üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpip tekrar fırına koyunuz
5 dakika sonra çıkarınız
Sıcak servis yapınız
Not: Rendelenmiş kaşar peynirlerinin tamamen erimiş olmasına ancak yanmamış olmasına dikkat ediniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul