Yalnız Mesajı Göster

Asma Yaprağında Sardalya İzgara Tarifi

Eski 10-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Asma Yaprağında Sardalya İzgara Tarifi



Asma Yaprağında Sardalya Izgara Tarifi

Malzeme: (4 Kişilik)
1 kg sardalya
10-25 adet taze (yoksa salamura) asma yaprağı
tuz

Yapılışı:
Sardalyaları kafalarını kopararak ve içlerini baş parmağınızla temizleyiniz Üstündeki pulları parmaklarınızla temizleyiniz
Kapaklı tel ızgarayı açıp alt kapağına asma yapraklarını bir sıra olarak diziniz Asma yapraklarının üzerine saldalyaları bir sıra halinde diziniz Sardalyaları tuzladıktan sonra asma yapraklarının kalanlarını balıkların üzerine dizip tel ızgaranın kapağını kapatınız Kor haline gelmiş mangal kömürü üzerinde önce bir tarafını, sonra diğer tarafını çevirerek kızartınız
Sıcak servis yapınız

Not: Eğer mangal ateşini kullanmaktan mahrumsanız aynı işlemi elektrikli ızgara veya kapağı açık fırında da yapabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla