Konu
:
Asma Yaprağında Sardalya İzgara Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Asma Yaprağında Sardalya İzgara Tarifi
10-28-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Asma Yaprağında Sardalya İzgara Tarifi
Asma Yaprağında Sardalya Izgara Tarifi
Malzeme: (4 Kişilik)
1 kg sardalya
10-25 adet taze (yoksa salamura) asma yaprağı
tuz
Yapılışı:
Sardalyaları kafalarını kopararak ve içlerini baş parmağınızla temizleyiniz
Üstündeki pulları parmaklarınızla temizleyiniz
Kapaklı tel ızgarayı açıp alt kapağına asma yapraklarını bir sıra olarak diziniz
Asma yapraklarının üzerine saldalyaları bir sıra halinde diziniz
Sardalyaları tuzladıktan sonra asma yapraklarının kalanlarını balıkların üzerine dizip tel ızgaranın kapağını kapatınız
Kor haline gelmiş mangal kömürü üzerinde önce bir tarafını, sonra diğer tarafını çevirerek kızartınız
Sıcak servis yapınız
Not: Eğer mangal ateşini kullanmaktan mahrumsanız aynı işlemi elektrikli ızgara veya kapağı açık fırında da yapabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul