Konu
:
Simitli Kıyma Kebabı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Simitli Kıyma Kebabı Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Simitli Kıyma Kebabı Tarifi
Simitli Kıyma Kebabı Tarifi
Malzeme
Duru Köftelik Bulgur 1 su bardağı
Su 1/2 su bardağı
Soğan 1 orta boy
Sarımsak 3 diş
Kırmızı taze
biber
1 orta boy
Kıyma (orta yağlı) 2+1/2 su bardağı
Nane 1 tatlı kaşığı
Karabiber 1 tatlı kaşığı
Pul
biber
1 tatlı kaşığı
Tuz 2 tatlı kaşığı
Porsiyon Adedi: 6
YAPILIŞI
Bulgur geniş bir kap içinde sıcak su ile yumuşayıncaya kadar (30 dakika) ıslatılır
Diğer taraftan
soğan
ve
sarımsak
lar soyulur ve yıkanır
Soğan rendelenir
Sarımsaklar çok ince kıyılır yada ezilir
Kırmızı
biber
yıkanır, çekirdekleri temizlenir ve çok ince kıyılır
Bulgura kıyma,
soğan
,
sarımsak
, kırmızıbiber, nane, pulbiber, karabiber ve tuz ilave edilerek iyice yoğrulur
Şişlere bütün olarak geçirilerek ızgarada pişirilir ve sıcak olarak servis yapılır
(Halıcı 1991)
NOT
: Gaziantep yöresinde yaygındır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul