Konu
:
Mantarli Dilim Tavuk Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Mantarli Dilim Tavuk Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mantarli Dilim Tavuk Tarifi
MANTARLI DİLİM TAVUK
Malzemeler
2 tane temizlenmiş tavukgöğsü
1 kutu konserve mantar
1 yumurta
60 gr
krema
1/2 çay bardağı süt
30 gr
eski kaşar
Tuz
Karabiber
Maydanoz
4 kaşık sıvı yağ
Sarımsak
Hazırlanışı
Tavuk göğsünü ikiye bölün, bıçakla fileto çıkartın
Tüm yarım tavukları içlerini doldurmak üzere ayırın
Bir tencerenin içinde kıydığınız mantarları kavurun, yumurtayı, süt ile sulandırılmış kremayı, kaşar peyniri-ni ilave edin
Tuz ve karabiberi serpin
Hepsini karıştırdıktan sonra daha önce hazırladığınız tavukların içlerine doldurun ve beyaz bir iplikle kenarlarından iyice dikin
4 kaşık yağ, bir baş dövülmüş sarımsak olan tavanın içinde pembeleşinceye kadar pişirin
Tuz ve karabiberle suyunu çekinceye kadar pişirmeye devam edin
Bu arada kurumaya başladıysa azar azar tavuk suyu ilave edin
30 dakika daha pişirdikten sonra, ateşten alıp tavukları dilim dilim kesin
Üzerine biraz tavuksuyu dökün ve kıyılmış maydanoz ile servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul