Yalnız Mesajı Göster

Sütlü Sebzelei Levrek Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sütlü Sebzelei Levrek Tarifi



Sütlü Sebzelei Levrek Tarifi

1 adet iri levrek
1 su bardağı süt
1 adet havuç
2 adet patates
2 adet kuru soğan
1 adet dolma biberi
1 diş sarımsak
2 adet domates
1 çorba kaşığı un
1 yaprak defne
4-7 adet tane karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
5 çorba kaşığı sıvıyağ

Soğan, biber, havuç ve sarımsak doğranır Yağda 5-6 dakika çevrilir Üzerine 1 su bardağı kadar su, defne yaprağı, karabiber, tuz ve 1 çay bardağı suyla karıştırılmış un eklenir Bir taşım kaynayınca sıcak süt ve levrek atılır Tencerenin kapağı kapatılır Yarım saat kadar pişirilir Servis yapılacağı zaman tabağa çıkarılır Üzerine biraz suyu gezdirilir, kenarlarına havuç ve patates konur

Alıntı Yaparak Cevapla