Konu
:
Kutludüğün Somunu Tarifi (Mamak Ankara)
Yalnız Mesajı Göster
Kutludüğün Somunu Tarifi (Mamak Ankara)
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kutludüğün Somunu Tarifi (Mamak Ankara)
Kutludüğün Somunu Tarifi (Mamak Ankara)
10 kilogram kepekli köy unu
10 gram maya
Alabildiği kadar su
Tuz
Maya bezesi bir gün önce akşamdan hazırlanır
Sabahtan; una su ve tuz karıştırılarak içerisine de akşamdan hazırlanmış mayalı beze katılarak hamur yoğrulur
Yo-ğurulan hamur, yaklaşık iki saat dinlendirilerek mayalanması sağlanır
Kabaran hamurdan el büyüklüğünde parçalar koparılarak bezeler oluşturulur
Yapılan bezeler, üzerine un serpilmiş temiz bir beze alınarak 10-15 dakika dinlendirilir
Daha önceden odun ateşi yakılarak orta ateşte ısıtılmış olan fırına, kabarmış olan hamur bezeleri sürülür ve kızarıklığı tespit edilen ekmekler tahta küreklerle fırından alınarak dinlenmeye bırakılır
Servis: Ekmekler fırından çıktıktan sonra sıcak olarak tüketildiği gibi soğuk olarak da saklanır ve uzun zaman tüketilmesi mümkündür
Genellikle Kutludüğün de Tirit yemeği bu köy ekmeğinden yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul