Yalnız Mesajı Göster

Kutludüğün Somunu Tarifi (Mamak Ankara)

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kutludüğün Somunu Tarifi (Mamak Ankara)



Kutludüğün Somunu Tarifi (Mamak Ankara)

10 kilogram kepekli köy unu

10 gram maya

Alabildiği kadar su

Tuz

Maya bezesi bir gün önce akşamdan hazırlanır Sabahtan; una su ve tuz karıştırılarak içerisine de akşamdan hazırlanmış mayalı beze katılarak hamur yoğrulur Yo-ğurulan hamur, yaklaşık iki saat dinlendirilerek mayalanması sağlanır Kabaran hamurdan el büyüklüğünde parçalar koparılarak bezeler oluşturulur Yapılan bezeler, üzerine un serpilmiş temiz bir beze alınarak 10-15 dakika dinlendirilir Daha önceden odun ateşi yakılarak orta ateşte ısıtılmış olan fırına, kabarmış olan hamur bezeleri sürülür ve kızarıklığı tespit edilen ekmekler tahta küreklerle fırından alınarak dinlenmeye bırakılır

Servis: Ekmekler fırından çıktıktan sonra sıcak olarak tüketildiği gibi soğuk olarak da saklanır ve uzun zaman tüketilmesi mümkündür Genellikle Kutludüğün de Tirit yemeği bu köy ekmeğinden yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla