Konu
:
Bosna Usulü Pirzola Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Bosna Usulü Pirzola Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bosna Usulü Pirzola Tarifi
Bosna Usulü Pirzola Tarifi
60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı
8 kuzu pirzolası
1 büyük pırasa (iyice yıkanıp ince doğranmış)
1 çay kaşığı tuz
1 kahve kaşığı karabiber
1 çorba kaşığı kırmızıbiber
1 çorba kaşığı domates salçası
1 defne yaprağı
250 gr (1+1/4 su bardağı) esmer et suyu
Büyük bir tavada yağı orta ateşte eritiniz
Yağ kızınca pirzolaları koyup her iki yanlarım 2-3 dakika kızartınız
Maşayla pirzolaları tavadan alıp bir tabağa koyarak, bir kenara bırakınız
Tavada kalan yağı ısıtılmış yayvan bir tencereye aktarınız
Doğranmış pırasayı tencereye atıp 6-7 dakika kavurunuz
Tuz, karabiber, kırmızıbiber, domates salçası, defne yaprağı ve esmer et suyunu katıp iyice karıştırınız
Pirzolaları tencereye koyup kapağını kapatarak 15-20 dakika, pirzolalar yumuşayana kadar pişiriniz
Tencereyi ateşten alıp, pirzolaları ısıtılmış bir servis tabağına çıkarınız
Tenceredeki sosunu döküp servis ediniz
Not: Bosna usulü pirzola, pilav yada haşlanmış taze patates ile servis edilebilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul