Yalnız Mesajı Göster

Bosna Usulü Pirzola Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bosna Usulü Pirzola Tarifi



Bosna Usulü Pirzola Tarifi

60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı
8 kuzu pirzolası
1 büyük pırasa (iyice yıkanıp ince doğranmış)
1 çay kaşığı tuz
1 kahve kaşığı karabiber
1 çorba kaşığı kırmızıbiber
1 çorba kaşığı domates salçası
1 defne yaprağı
250 gr (1+1/4 su bardağı) esmer et suyu

Büyük bir tavada yağı orta ateşte eritiniz Yağ kızınca pirzolaları koyup her iki yanlarım 2-3 dakika kızartınız
Maşayla pirzolaları tavadan alıp bir tabağa koyarak, bir kenara bırakınız Tavada kalan yağı ısıtılmış yayvan bir tencereye aktarınız
Doğranmış pırasayı tencereye atıp 6-7 dakika kavurunuz Tuz, karabiber, kırmızıbiber, domates salçası, defne yaprağı ve esmer et suyunu katıp iyice karıştırınız
Pirzolaları tencereye koyup kapağını kapatarak 15-20 dakika, pirzolalar yumuşayana kadar pişiriniz
Tencereyi ateşten alıp, pirzolaları ısıtılmış bir servis tabağına çıkarınız Tenceredeki sosunu döküp servis ediniz

Not: Bosna usulü pirzola, pilav yada haşlanmış taze patates ile servis edilebilir

Alıntı Yaparak Cevapla