Konu
:
Güveçte Kuşbaşı Et Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Güveçte Kuşbaşı Et Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Güveçte Kuşbaşı Et Tarifi
Güveçte Kuşbaşı Et Tarifi
Malzemeler
1 kg
Dana kuşbaşı
Yarım kilo arpacık
soğan
ı
3-4 adet sivri
biber
10 diş
sarımsak
1 yemek kaşığı salça
1 çay bardağı sıvıyağ
Yarım çay bardağı sirke
Kırmızı
biber
Kekik,
Kara
biber
Tuz
Hazırlanışı
Bütün malzemeleri sırası ile arpacık
soğan
larını, doğranmış sivri
biber
i, ayıklanmış
sarımsak
ları, kuşbaşı eti güvecin içerisine yerleştirin
Tuzu, kekiği, kara
biber
i, kırmızı
biber
i ve sirkeyi ilave edin
Daha sonra sulandırılmış salçayı ve sıvıyağı koyup güvecin üzerini alüminyum folyo ile kapatarak önceden ısıtılmış 200-250 derecedeki fırında pişirmeye bırakın
30 dakika sonra güveci kontrol ederek su gerekiyorsa ilave edip etler pişene kadar fırında bekletin
Etler pişince fırından çıkartıp sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul