Yalnız Mesajı Göster

Avusturya Usulü Sığır Haşlaması Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Avusturya Usulü Sığır Haşlaması Tarifi



Avusturya Usulü Sığır Haşlaması Tarifi

2 kg sığır döşü

10 su bardağı su

1 tatlı kaşığı tuz

1 havuç (kazınıp, ikiye bölünmüş)

3 sap maydanoz

1 çorba kaşığı kereviz rendesi

1 pırasa (yıkanıp, püskülleri ve yeşil yapraklarının uç kısmı kesilmiş)

1 defne yaprağı

6 tane-karabiber

100 gr sığır ciğeri (zarı alınmış)

Büyük boy bir tencereye su, tuz, havuç, maydanoz, kereviz, pırasa, defne yaprağı ve tane karabiberleri koyup kaynatınız Kaynayınca eti ve ciğeri ekleyip, tenceredeki su etin üstüne çıkmıyorsa biraz daha su koyarak, yeniden kaynatınız (Suyun üstünde biriken köpükleri bir delikli kepçeyle alıp, atınız)

Kaynayınca ateşi kısıp, tencerenin kapağı yarı açık olarak 2 saat ağır ateşte pişiriniz (Pişirme süresince suyun eti örtmesine dikkat edip, gerektikçe su ekleyiniz) Tencerenin kapağını iyice kapatıp, yarım saat daha pişiriniz Tencereyi ateşten alıp, eti ve sebzeleri ısıtılmış bir servis tabağına çıkararak, servis ediniz

Not: Sığır haşlamasını, yanında kırmızı lahana püresi ile ya da haşlanmış patatesle servis edebilirsiniz (Etin suyu da lezzetli bir çorba olarak servis edilebilir)

Alıntı Yaparak Cevapla