Yalnız Mesajı Göster

Ayvalı Et Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ayvalı Et Tarifi



AyvaLı Et Tarifi

Malzemeler
1 kg dana kuşbaşı
2 adet ayva
2 adet soğan
1 adet domates
1 çay bardağı sıvıyağ
Tuz
Karabiber

Hazırlanışı
Bir tencereye yağ, doğranmış soğan ve kuşbaşı etleri koyup, pcmbeleşinceye kadar kavurun Küçük doğranmış domatesleri ekleyin Birer bardak olmak üzere 3 bardak sıcak suyu arayla tencereye katın Orta hararette pişirin Bu arada çekirdekleri çıkartılmış ayvaları 1,5 parmak kalınlığında dilimlere bölüp ete ilave edin Damak zevkinize göre şeker, tuz ve karabiber serpin Ayvalar yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam edin, bu arada suyu azalırsa su ilave edin Ayvalar yumuşadıktan sonra tencereyi ateşten alıp servis tabağına boşaltarak sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla