Yalnız Mesajı Göster

Patatesli Kebap Tarifi ( Şanlıurfa )

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patatesli Kebap Tarifi ( Şanlıurfa )



Patatesli Kebap Tarifi ( Şanlıurfa )

Malzemeler
4 orta boy patates,
1 kg orta yağlı koyun kıyması,
1 çay kaşığı karabiber,
1 yemek kaşığı kırmızıbiber,
1 kg odun kömürü,
1 tatlı kaşığı tuz

Hazırlanışı
Patatesler yıkanır, yumuşayıncaya kadar haşlanır
Kabukları soyulup iyice yoğrulur Et ilave edilerek, yoğrulma işlemine devam edilir Karabiber, tuz,
Kırmızıbiber de eklenip iyice karıştırılır
Ateş yakılarak mangalda kömürlerin kor olması sağlanır
Kebap şişleri alınıp kıymadan bir miktar şişe sıka sıka yayılır Bütün şişlere aynı işlem uygulanır
Kebap şişleri ateşe konur, her iki tarafının iyice pişmesi sağlanır
Kebaplar, şişlerden şeklini muhafaza edecek şekilde çekilir
Sıcak servis yapılmalıdır

Not: İnce doğranmış maydanoz, yeşil soğan karışımı ile ikram edilebilir Şişlere et iyice yayılmalı, sıkma işlemi yapılmalıdır, aksi taktirde etler ateşe düşer

Alıntı Yaparak Cevapla