Konu
:
Çavan Muşi Tarifi ( Tavuk Yahnisi ) (Japon)
Yalnız Mesajı Göster
Çavan Muşi Tarifi ( Tavuk Yahnisi ) (Japon)
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çavan Muşi Tarifi ( Tavuk Yahnisi ) (Japon)
ÇAVAN MUŞİ (TAVUK YAHNİSİ)
Malzemeler:
Tavuk (Budu) 2 adet
Soya sosu 1 çorba kaşığı
Karides 6 adet
Sake (Ya da beyaz şarap) 1 çorba kaşığı
Biber Tuz
Limon 1 adet
Mantar (İri) 6 adet
Suteresi 1 demet
Balık suyu (Veya tavuk suyu) 4,5 bardak
Yumurta 8 adet
Yapilisi
:
Tavuk butlarının kemiklerini ayıklayıp derisini yüzün ve 3 cm
parçalar halinde doğrayın
Tavuk parçalarını derin olmayan bir tabağa koyarak üzerine soya sosu gezdirin
Karidesleri ayıklayıp sırtından ikiye kesin,parçalan birbirinden ayırmayın
Orta damarını çıkartın ve kelebek gibi açıp yayarak elinizle bastırıp düzleştirin
Karidesleri derin olmayan bir tabağa koyup üstüne sake ya da beyaz şarap, tuz serpiştirin
Limonun kabuğundan 6 ince parça kesin, ama etli kısmından almamaya dikkat edin
Fazla iri değilse mantarları bütün olarak bırakın
Suteresini saplarından ayırın
Tavuk suyunu kaynatın
Tadına bakıp tuzunu ve biberini ayarlayın
Geniş bir kasede yumurtaları çirpin ve kaynar tavuk suyunu, yumurtaları çirpmaya devam ederek azar azar kaseye dökün
Tavukla karideslerin suyunu süzerek mantar, limon kabuklan ile birlikte altı ayrı, ateşe dayanıklı tabağa koyun
Üzerine yumurta kremasını dökün
Kaseleri, su almayacak şekilde, içine kaynar su konmuş geniş bir tencereye yerleştirin
Önceden 180 derece ısıtılmış bir fırında 15 dakika süreyle pişirin
Suteresini ilave edin ve 20 dakika daha pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul