Yalnız Mesajı Göster

Sac Kavurması Tarifi ( Şanlıurfa )

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sac Kavurması Tarifi ( Şanlıurfa )



Sac Kavurması Tarifi ( Şanlıurfa )

Malzemeler:
2 kg kemiksiz taze koyun eti,
2 domates,
3 yeşilbiber,
4 yemek kaşığı sade Urfa sade yağı,
1 tatlı kaşığı tuz

Hazırlanışı
Et özel sac kavurma tavasına alınır1 su bardağı su eklenir
Odun ateşinde etler yumuşayıncaya kadar 10-15 dakika pişirilir
Yağ eklenerek 10 dakika kadar kavrulur
3 su bardağı su eklenerek kısık ateşte 20 dakika daha pişirilir
Bu karışıma domates ve biber doğranıp eklendikten sonra 10 dakika pişirilip ateşten alınır
Sıcak servis yapılır

Not: Bu yemek ziyafet yemeği olduğundan bazen salata ile beraber sade pilavla servis yapılırSac tavası iki kulplu yayvan bir kaptırYalnızca bu maksatta kullanılır Sofraya tava ile birlikte sunulur

Alıntı Yaparak Cevapla