Konu
:
Sac Kavurması Tarifi ( Şanlıurfa )
Yalnız Mesajı Göster
Sac Kavurması Tarifi ( Şanlıurfa )
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sac Kavurması Tarifi ( Şanlıurfa )
Sac Kavurması Tarifi ( Şanlıurfa )
Malzemeler:
2 kg
kemiksiz taze
koyun
eti,
2
domates
,
3 yeşil
biber
,
4 yemek kaşığı sade Urfa sade yağı,
1 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı
Et özel sac kavurma tavasına alınır
1 su bardağı su eklenir
Odun ateşinde etler yumuşayıncaya kadar 10-15 dakika pişirilir
Yağ eklenerek 10 dakika kadar kavrulur
3 su bardağı su eklenerek kısık ateşte 20 dakika daha pişirilir
Bu karışıma
domates
ve
biber
doğranıp eklendikten sonra 10 dakika pişirilip ateşten alınır
Sıcak servis yapılır
Not: Bu yemek ziyafet yemeği olduğundan bazen salata ile beraber sade pilavla servis yapılır
Sac tavası iki kulplu y
ayva
n bir kaptır
Yalnızca bu maksatta kullanılır
Sofraya tava ile birlikte sunulur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul