Konu
:
Türkmen Kebabı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Türkmen Kebabı Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Türkmen Kebabı Tarifi
Türkmen Kebabı Tarifi
Yarım kg kıyma
1 adet kuru soğan (rendelenmiş)
3 çorba kaşığı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kimyon
Yarım demet maydanoz (kıyılmış)
Tabanı için:
1,5 adet ekmek
Üzeri için:
5 adet kuru soğan
4 adet domates
3 adet sivri biber
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Köfte malzemesi bütünleşene kadar yoğrulur
Parmak şeklinde köfteler yapılır
Soğanlar yarım daire şeklinde doğranır, köftenin kızardığı yağda kavrulur
Ekmeklerin kenarı alınır, bir fırın tepsisine dizilir
190 derece fırında hafif pembeleşene kadar pişirilir
Sonra üzerine kavrulmuş soğanlar yayılır
Kızarmış köfteler konur
Üzerine dikey olarak kesilmiş, tohumları alınmış biberler ve daire şeklinde doğranmış domatesler yerleştirilir
Önceden ısıtılmış 190 derece fırında domatesler sulalana kadar pişirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul