Konu
:
Kalkan İzgara Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kalkan İzgara Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kalkan İzgara Tarifi
Kalkan Izgara Tarifi
1 kg kalkan balığı (8 eşit parçaya bölünmüş)
1 çay kaşığı tuz
3 çorba kaşığı un
1 limon (dörde bölünmüş)
2 çorba kaşığı rafine yağ
Önce ızgaranızı kızdırınız
Kalkan dilimlerini iyice yıkayıp kağıt peçeteyle kurulayınız
Kalkanları genişçe bir tabağa yada tepsiye koyup rafine yağla yağlayarak tuzunu serpiniz
Genişçe bir tabağa unu yayınız
Yağlanmış kalkan dilimlerini una buladıktan sonra fazla ununu silkeleyiniz
Kızgın ızgaraya koyup her iki yanlarını 2,5 dakika pişiriniz
Kalkan dilimlerini, yanında limonla servis ediniz
Kalkan ızgarayı yanında roka salatası yada yeşil salatayla öğle yada akşam davetlerinizde baş yemek olarak servis edebilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul