Yalnız Mesajı Göster

Kalkan İzgara Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kalkan İzgara Tarifi



Kalkan Izgara Tarifi

1 kg kalkan balığı (8 eşit parçaya bölünmüş)
1 çay kaşığı tuz
3 çorba kaşığı un
1 limon (dörde bölünmüş)
2 çorba kaşığı rafine yağ

Önce ızgaranızı kızdırınız
Kalkan dilimlerini iyice yıkayıp kağıt peçeteyle kurulayınız Kalkanları genişçe bir tabağa yada tepsiye koyup rafine yağla yağlayarak tuzunu serpiniz
Genişçe bir tabağa unu yayınız Yağlanmış kalkan dilimlerini una buladıktan sonra fazla ununu silkeleyiniz Kızgın ızgaraya koyup her iki yanlarını 2,5 dakika pişiriniz
Kalkan dilimlerini, yanında limonla servis ediniz

Kalkan ızgarayı yanında roka salatası yada yeşil salatayla öğle yada akşam davetlerinizde baş yemek olarak servis edebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla