10-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yoğurtlu Kebap Tarifi
Yoğurtlu Kebap Tarifi
Malzemeler:
300 gr kıyma
1 adet orta boy soğan
1 adet yumurta
1/2 demet maydonoz
1 tatlı kaşığı kimyon
1 çay bardağı galeta unu
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
sıvı yağ
Sosu ve İç Harcı için:
Bayat ekmek
1 5 kase yoğurt
2 adet domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 çorba kaşığı tereyağı
yeterince tuz

Yapılışı:
Soğan ve sarımsakların kabuklarını soydum yıkadım ve rondoda püre haline getirdim
Maydonozları ayıklayıp incecik doğradım
Kıyma,galetaunu,soğan,yumurta,sarımsak,maydonoz ,ki myon,kekik,karabiber ve yeterince tuzu ilave ettim ve yoğurdum Köftelere şekil verdim
Teflon tavada sıvı yağı kızdırdım ve orta açık ateşte köftelerin her iki yönünü kızarttım Kızaran köfteleri,kağıt havlu üzerine aldım ve yağını süzdürdüm
Bayat ekmekleri küp küp dilimledim ve önceden ısıttığım fırında kızarttım Kızarmış ekmekleri servis tabaklarına paylaştırdım
Bu arada sosu için,domateslerin kabuklarını soydum rondoda salçayı ilave ettim ve püre haline getirdim Teflon tavada tereyağını erittim üzerine domates püresini ve tuzu ilave ettimorta kısık ateşte pişirdim Orta koyulukta bir sos hazırladım
Hazırladığım sostan kızarttığım ekmeklerin üzerine gezdirdim
Yoğurdu karıştırma teli ile çırptım Sos gezdirdiğim ekmeklerin üzerine yoğurt ilave ettim
Yoğurdun üzerine köfteleri yerleştirdim Üzerine hazırladığımız sostan gezdirebilirsiniz ben,ekmeklerin üzerine ilave ettiğim için eklemedim ama o şekliyle daha lezzetli oluyor
Garnitür olarak üzerlerine maydonoz yaprakları serpiştirdim
Afiyet olsun,
NOT: yoğurda 2 diş sarımsak ilave edilebilir
Ben akşam yemeği için hazırladığım için,yoğurdun üzerine sos gezdirmedim ama tavsiye ediyorum çok daha lezzetli oluyor
|
|
|