Konu
:
Yoğurtlu Kebap Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Yoğurtlu Kebap Tarifi
10-28-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Yoğurtlu Kebap Tarifi
Yoğurtlu Kebap Tarifi
Malzemeler:
750 gr
kuzu kuşbaşı
250 gr
köftelik kıyma
1 baş kuru soğan
3 adet sivri biber
2 adet domates
3 diş sarımsak
250 gr yoğurt
maydanoz
sumak
kekik
tuz
karabiber
pul biber
Sosu için:
4 domates
3 çorba kaşığı tereyağı
3 diş sarımsak
1 adet soğan
3 adet kebap pidesi
1 tatlı kaşığı toz şeker
tuz
Kuşbaşı etler 1 gün önceden soğan rendesi, sarımsak, sıvıyağ, tuz, kekik karışımına yatırılarak yumuşatılır
Kıymadan köte harcı hazırlanıp küçük köfteler yapılır
Etler ve köfteler ızgarada pişirilir
Pideler kare olarak kesilerek teflon tavada az yağ ile çevrilir
Tuz ve kekik ilavesi ile servis tabağının altına yerleştirilir
Üzerine domates sosu gezdirilir, üzerlerine çırpılmış yoğurt yayılır
İzgarada yapılmış etler üzerine koyulur
Biber ve domateslerde közlenerek etler süslenir
En üstüne eritilen tereyağı gezdirilerek maydanozla servis yapılır
Domates sosun yapılışı: Soğanlar ince rendelenir
Kızgın yağda iyice kavrulur
Sırası ile içine küp doğranmış domatesler, sarımsaklar tuz ve 1 tatlı kaşığı şeker ilave edilerek püre kıvamına gelinceye kadar pişirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul