Konu
:
Yoğurtlu Kebap Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Yoğurtlu Kebap Tarifi
10-28-2012
#
5
Prof. Dr. Sinsi
Yoğurtlu Kebap Tarifi
Yoğurtlu Kebap Tarifi
4-5 Kişilik Gerekli Malzemeler:
Kuzu eti (350 gram kuşbaşı, doğranmış)
Kuru soğan (1 adet, orta boy)
Domates (2 adet)
Patates (3 adet)
Sivri biber (3 adet)
Sıvıyağ (1 bardak)
Margarin (1 çorba kaşığı)
Yoğurt (200 gram)
Tuz (1 çay kaşığı)
Karabiber (1 çay kaşığı)
Su (yarım bardak sıcak)
Kekik (1 tatlı kaşığı)
1 adet kabuğu önceden soyulmuş kuru soğanı önce ikiye kesip sonra ince piyaz şeklinde doğrayın
Bir tencerenin içine 1 çorba kaşığı margarin koyun soğanları koyarak yaklaşık 3-4 dakika süresince karıştırarak kavurun
Soğanlar hafif pembeleşmeye başladığında dilimlenmiş 350 gram kuzu etini ekleyin
Etlerin sulanmamasına dikkat ederek hızlı ateşte 5 dakika karıştırarak kavurun
Üzerine 1 çay kaşığı tuz ilave edin
Ardından yarım bardak sıcak su ekleyin ve tencerenin kapağını kapatın
Ocağın altını kısarak yaklaşık yarım saat kısık ateşte kaynatarak etler yumuşayıncaya kadar pişirin
Diğer tarafta ocağın üzerine boş bir tava koyun
İçine 1 bardak sıvıyağ koyun ve kızdırın
Yağ kızarken 3 adet kabuğu soyulmuş patatesi parmak büyüklüğünde dilimleyin
Dilimlenmiş patatesleri kızgın yağın içine atarak kızarana kadar bekleyin
3 adet sivribiberi (saplarını kesmeden) ortadan bıçakla kesin ve içini temizleyin
2 adet domatesi dörder dilime bölün ve bir kabın içine alın
Kızaran patatesleri yağdan çıkartın ve önceden kağıt havlu serdiğiniz bir kabın içine alın
Aynı yağın içine sivri-biberleri atın
1-2 dakika kızartarak patateslerin üzerine çıkartın
Diğer tarafta pişmekte olan etin üzerine 1 tatlı kaşığı kekik ilave edin ve tencerenin altını kapatın
Boş bir tavayı ocağın üzerine alın ve içine 1 çorba kaşığı sıvıyağ koyun
Üzerine önceden dilimlediğiniz domatesleri ilave edin ve yaklaşık 1-2 dakika karıştırarak kavurun
Hafifçe kızaran domatesleri tavayla beraber yağdan indirin ve bir kenara alın
Kayık bir servis tabağının ortasına önce kızarmış patatesleri koyun
Patateslerin kenarına etleri, etlerin aralara kızarttığınız sivribiberleri dizin
Kızarttığınız domatesleri de tabağın içine dilediğiniz biçimde koyun
Bir kabın içinde 200 gram yoğurt koyun ve hafifçe çırpın
Bu yoğurdu da tabağın üzerine dikkatlice koyun ve yemeğinizi servise hazır hale getirin
ve eritin
Eriyen yağın üzerine dilimlediğiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul