Konu
:
Damat Paçası Tarifi ( Tekirdağ )
Yalnız Mesajı Göster
Damat Paçası Tarifi ( Tekirdağ )
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Damat Paçası Tarifi ( Tekirdağ )
Damat Paçası Tarifi ( Tekirdağ )
Malzemeler (6 kişilik)
1 adet tavuk göğsü
2 kaşık margarin
3 çorba kaşığı yoğurt
3 diş sarımsak
2 adet yumurta sarısı
3 çorba kaşığı un
2 çay kaşığı tuz
3 adet hazır yufka
2 kaşık sirke
Tavuk eti ince ince ve küçük parçalar şeklinde doğranır, bir kap içinde ateşte bir miktar su ile haşlanır
Yufka parçalara ayrılarak bir tepsiye dizilir ve çok kısa bir süre fırında kızartılır
Fırından alınan yufkaların üzerine 1 bardak tavuk suyu dökülür ve yumuşamaları için 5 dakika tekrar ısınmış fırına konulup bekletilir
Fırından alınan yufkaların üzerine haşlanmış tavuk parçaları dizilir
Ayrı bir kapta, tavuk etinden elde edilen tavuk suyu, margarin, ezilmiş sarımsak, yoğurt, yumurta sarısı ve un mikserle çırpılır
Ardından bir süre ateşte pişirilir
Ateşten alınan karışıma sirke ilave edilir ve karıştırılır
Hazırlanan bu sos tavuklu yufkaların üzerine dökülür
İstenirse üzerine kızdırılmış tereyağ ve pul biber karışımı eklenebilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul