Konu
:
Dana Orzo Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Dana Orzo Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Dana Orzo Tarifi
Dana Orzo Tarifi
250 gr dana kuşbaşı
2 adet kuru soğan
1 çay bardağı arpa şehriye
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı sirke
1 adet dolma biber
1 adet kırmızı biber
1 çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım tatlı kaşığı tarçın
5-6 dal maydanoz
1 dilim beyaz peynir
1 adet soğan ince kıyılır ve yağın yarısıyla kavrulur
Üzerine şehriye katılır
Birkaç tur çevirdikten sonra 1 su bardağı sıcak su eklenir
Suyu çekene kadar pişirilir
Diğer tavada ince kıyılmış 1 adet soğan kalan yağda çevrilir
Üzerine kuşbaşı
et
atılır
Et sulanmaya başlayınca ince kıyılmış sarımsak, iri doğranmış dolma ve kırmızı biber katılır
Et tamamen pişince tuz, tarçın, maydanoz ve sirke ilave edilir
En son şehriyeli karışım eklenir
Yemek
bir güvece konur
Üzerine peynir ufalanır
Önceden ısıtlmış 200 derece fırında 10 dakika tutulduktan sonra servise sunulur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul