Konu
:
Lüfer Pilaki Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Lüfer Pilaki Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Lüfer Pilaki Tarifi
Lüfer pilaki tarifi
Malzemeler
2 kişilik
2 adet lüfer
2 adet patates
1 adet havuç
2 adet soğan
1-2 diş sarmısak
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı limon suyu
2 adet kesme şeker
Tuz
Karabiber
Dereotu
Maydanoz
Hazırlanısı
Lüferleri yıkayıp, ayıklayın
Keskin bir bıçakla filetolarını çıkarın
Patatesleri küp şeklinde doğrayın
Soğanları piyazlık kıyın
Havuçların kabuklarını kazıyıp, ince dilimler halinde kesin
Zeytinyağını bir tencerede kızdırın
Sebzeleri, küçük doğranmış sarımsakları, limon suyunu, tuzu ve karabiberi hızlı ateşte karıştırarak kavurun
2 adet kesme şeker ve 2 su bardağı suyu ekleyin
Kuşbaşı kestiğiniz filetoları ilave edin
Bir kere karıştırdıktan sonra kısık ateşte suyunu çekene dek pişirin
Suyu çekmesinden 1-2 dakika önce kıyılmış dereotu ve maydanozu serpin, servis yapın
Not: Lüfer pilaki sıcak ve soğuk servis yapılabilir
Eğer soğuk servis yapılacaksa 1 gün bekletilmesi gerekir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul