Konu
:
Dalak Dolması Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Dalak Dolması Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Dalak Dolması Tarifi
Dalak Dolması Tarifi
4 adet dalak
1 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı kuş üzümü
1 su bardağı pirinç
Yarım demet dereotu
Yarım tatlı kaşığı karabiber
Yarım tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı margarin
Kızartmak için:
1 su bardağı un
2 adet yumurta
Sıvıyağ
Soğan ince kıyılır
Üzerine tuz, karabiber ve tarçın eklenir, iyice ovulur
Sonra kuş üzümü, kıyılmış dereotu ve pirinç eklenir, karıştırılır
Dalaklar üstten kesilerek sinirleri boşaltılır
Bir kese görüntüsü sağlanır
Her dalağa fındık kadar margarin konduktan sonra iç malzeme doldurulur
Ağzı yorgan ipiyle dikilir
Sonra kaynar suya atılır
2 saat kadar haşlanır
Soğuduktan sonra 1 parmak eninde dilimlenir
Yumurtaya ve una batırarak yağda kızartılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul