Konu
:
Levrek Buğlama Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Levrek Buğlama Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Levrek Buğlama Tarifi
Levrek Buğlama Tarifi
MALZEMELER:
Levrek
Tereyağı
16 adet orta boy mantar
1 adet sivribiber
4 orta boy domates
1 tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı krema
Defne yaprağı
Orta boy bir limonun yarısı
HAZIRLANIŞI:
Önce fırınınızı orta hararette ısıtın
Ön hazırlık olarak, mantarları iyice yıkayıp kuruladıktan sonra saplarının uç kısımlarını kesin ve mantarları kurulayın
Biberi halka halka doğrayın
Domatesleri, kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarttıktan sonra, iri zar biçiminde doğrayın
Yarım limonun kabuğunu soyup ince halka dilimler halinde kesin
Orta boy bir tavada tereyağı orta ateşte eritin
Yağ kızmaya başlayınca mantar ve sivribiberi koyun
Sık sık karıştırarak 2 dakika sote edin
Domatesi ve tuzu ilave edip, yine ara sıra karıştırarak 1 dakika pişirin
Şarabı katıp 1 dakika daha pişirin
Tencereyi ateşten alın
Kremayı ilave edip karıştırın
Cam kaba levrek filetolarını yerleştirin
Üzerine, hazırladığınız domates sosunu dökün
Sosun da üzerine limon dilimlerini ve defne yaprağını yerleştirip sıcak fırına sürün
20 dakika pişirip fırından çıkarın
Sıcak olarak servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul